▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ ๓เภ₫єภ ค๓เ кєℓℓ ภєкє∂█ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁(нǖℓψε ℓสภψ)

Itt mindent megnézhetsz amit csak akarsz !

Hájas kifli

Hozzávalók:

2 dkg élesztő, 2 db kockacukor, 105 dkg finom liszt, 1 dl tej, 4 dkg tojás sárgája, 5 dkg zsír, só ízlés szerint, 45 dkg háj


Elkészítés:


2 dkg élesztõt 2 kockacukorral 5 dkg liszttel 1 dl tejben megkelesztünk.

4 tojás sárgáját, 5 dkg zsírt, kevés sóval, habosra keverünk, adunk hozzá 1 kg lisztet a megkelt kovászt és annyi tejet, hogy fánk tészta keménységû legyen, jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk.
Közben 45 dkg hájat lekaparunk.
A megkelt tésztát kinyújtjuk és a háj harmadát rákenjük, összehajtjuk, 1/2 óráig pihentetjük. Nyújtjuk megkenjük a háj másik harmadával, összehajtjuk újra pihentetjük. Majd az utolsóval is megkenjük, hajtjuk, pihentetjük.
A negyedik nyújtáskor félujjnyi vastagra nyújtjuk ki, forró késsel négyzeteket vágunk, tetszés szerint lekvárral vagy darált dióval töltjük,kifliket formálunk belõle tojással megkenjük a tetejüket, sütjük.

-------------------------------------------------------------------------------------------


Almás palacsinta

Hozzávalók az alaptésztához: 


30 dkg liszt, 4 dl tej, 2 tojás, só, étolaj. 


Elkészítés:


A palacsinták sütése közben a meghámozott almát vékony szeletekre vágjuk (ha előre elkészítjük, megbarnul), és 3-4 nagyobb szeletet mindig a következő, kisütésre váró adag masszájába keverünk. A kisütött palacsintákat cukros-fahéjas töltelékkel ízesítjük és összehajtogatjuk.

A kisült palacsintákat félbevágott vagy felszeletelt gyümölcsökkel (eper, narancs, kivi, málna stb.), esetleg befőttel töltjük meg, összehajtogatjuk, majd még langyos (folyékony) vaníliapudinggal öntjük le, s fagylaltgombócokkal tálaljuk.


-------------------------------------------------------------------------------------------



Fagyis palacsinta


Hagyományos palacsinta tésztát készítünk amit hagyunk kihülni.Miután kihült, egyesével kiteritjük és mindegyikre 2 -3 adag fagylaltot teszünk.Ezután tejszínnel,gyümölccsel és az ügyesebbek csoki öntettel is díszíthetik

-----------------------------------------------------------------------------------------


Csokoládés diócsemege

Hozzávalók:


10 dkg dió

6 dkg porcukor
2 evőkanál tojásfehérje
20 dkg étcsokoládé
30 fél dióbél

Elkészítés:


A diót megdaráljuk, majd a porcukorral és a tojásfehérjével alaposan összedolgozzuk. A masszát letakarjuk, és 20 percre a hűtőszekrénybe állítjuk. Ezután 30 apró pogácsát formázunk belőle (1 pogácsa kb. 1 kiskanálnyi massza), melyek közepébe ujjunkkal kis mélyedést nyomunk. A csokoládét forró vízfürdőbe állítva felolvasztjuk, és a diós pogácsákat bevonjuk vele. A csokoládés bonbonok tetejére fél-fél diót ültetünk, majd a kész csemegéket
tálra rakva kínáljuk.

--------------------------------------------------------------------------------------

Hozzávalók:

  • · ízlés szerint NESQUIK Szirup
  • · 15 dkg rizs
  • · 2 dl tej
  • ·  ízlés szerint fahéj
  • ·  ízlés szerint porcukor
  • · 8 db palacsinta
  • · 0,5 üveg cseresznye befőtt

Elkészítés:

A rizst cukorral, őrölt fahéjjal ízesítve a tejben puhára főzzük, belekeverjük a leszűrt és kimagozott cseresznyét. Miután kihűtöttük, a palacsintákba egyenletesen elosztjuk, majd a palacsintákat feltekerjük. Rövid időre hűtőbe tesszük. Tálaláskor kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, megöntözzük a NESQUIK csokoládé sziruppal, és meghintjük porcukorral.

A palacsinta tésztájába reszelhetünk kevés almát is.


------------------------------------------------------------------------------------------



Sárgabarackos joghurttorta

Hozzávalók:

3 tojás, 20 dkg cukor, 3 zacskó vaníliás cukor, 7-8 dkg liszt, 5 dkg étkezési búzakeményítő, 1 púpozott teáskanál sütőpor, kb, 1,2 kg sárgabarack vagy 2 doboz sárgabarackbefőtt, 42 g zselatin, 1 liter joghurt, 1 citrom reszelt héja, fél dl sárgabaracklikőr, 6,5 dl tejszín, 5 dkg mandulapehely, 5 dkg felaprított és 1 evőkanál darált, nem sózott pisztácia, sütőpapír


Elkészítés:


- A tojások fehérjét 3 ek. hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 7 dkg cukort és 1 zacskó vaníliás cukrot. Beledolgozzuk a tojássárgákat, majd rászitáljuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 25-30 percig sütjük.

- A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A piskótát keresztben úgy vágjuk ketté, hogy az alsó lap valamivel vastagabb legyen. Magas (kb. 8,5 cm) tortakarimát pattintunk köréje.
- A joghurtot 10 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjak kikeverjük. 33 g zselatint feloldunk, a likőrbe vegyítjük, és a joghurthoz adjuk. Beleforgatjuk a 2,5 dl tejszínből vert kemény habot és a krém negyed érszét az alsó lapra simítjuk. A kimagozott barack vagy a lecsöpögtetett befőtt felével kirakjuk, és a maradék krémet 4-5 evőkanálnyi kivételével rásimítjuk. Közepébe mélyedést nyomunk, és 15 percre a hűtőszekrénybe állítjuk.
- A maradék barack felét 2-3 dkg cukorral pürésítjük. Belekeverjük a maradék feloldott zselatint és joghurtkrémet, majd a mélyedésbe halmozzuk. A másik tortalappal befedjük, és lehetőleg egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
- 4 dl tejszínt 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verünk, és 2/3 részével a karima eltávolítása után a tortát bevonjuk. Oldalába megpirított mandulapelyhet és felaprított pisztáciát nyomkodunk, a tetejét a maradék, cikkekre vágott barackkal díszítjük. A maradék tejszínhabot csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk. A tortára habrózsákat nyomunk és darált pisztáciát szórunk.

-----------------------------------------------------------------------------------------




Fekete-erdei meggytorta

Hozzávalók:


4 tojás, 15 dkg + 3 evőkanál Koronás sütőcukor vagy finom kristálycukor, 10 dkg liszt, 13 dkg étkezési búzakeményítő, 3 dkg kakaópor, 2 teáskanál sütőpor, 10 dkg ét tortabevonó, 6-9 evőkanál cseresznyepálinka, 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 1 citrom héja, 9 dl tejszín, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 zacskó habfixáló, 16 (száras) koktélcseresznye, sütőpapír


Elkészítés:


- A tojások fehérjét 4-5 evőkanál vízzel kemény habbá verjük. Belekeverünk 15 dkg cukrot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, végül rászitáljuk a 10 dkg keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lsiztet. Sütőpapírral kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon (gáznál 2-es fokozaton) kb. 35 percig sütjük. A formában rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk.

- A durvára feldarabolt bevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk és hideg márványlapra vagy megfordított tepsire simítva dermedni hagyjuk. Lapáttal forgácsokat faragunk belőle, és hűtőszekrénybe tesszük. A piskótát a formából kivesszük, és a sütőpapír lehúzása után keresztben háromfelé vágjuk. Az alsó lap köré karimát pattintunk. A tortalapokat a pálinkával meglocsoljuk.
- A befőttet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk, 3 dkg keményítőt 5-6 evőkanál befőttlében feloldunk. A megmaradt levet 2 evőkanál cukorral és a citromhéjjal felforraljuk. Hozzáadjuk a feloldott keményítőt, összeforraljuk, majd beleforgatjuk a bevőttet. 5-10 percig hűlni hagyjuk, és az alsó tortalapra simítjuk.
- 5 dl tejszínt 1 evőkanál cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és a habfixálóval felverjük. A hab harmad részét a kihűlt kompótrétegre simítjuk. A második lappal befedjük, a maradék habbal megkenjük, és az utolsó lappal befedjük. Kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
- A maradék tejszínt a maradék vaníliás cukorral felverjük. A tortát a karima eltávolítása után a hab 2/3 - ával bevonjuk. A maradékot nyomózsákba töltjük. A torta oldalába csokoládéforgácsokat nyomkodunk, tetejét habrózsákkal és koktélcseresznyével díszítjük, végül közepére csokoládéforgácsot szórunk. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

-------------------------------------------------------------------------------------------



Capuccino torta

Hozzávalók:


Kevert tészta:


100 g liszt

25 g  Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
1 tasak sütőpor 
125 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
125 g lágyvaj vagy margarin
3 tojás (közepes méretű)
Fél kisebb narancs reszelt héja

Krém:

1 doboz mandarinkonzerv (lecsöpögtetve 175 g)
400 g tejszín
2 tasak habfixáló 
2 tasak vaníliás cukor
20 g cappuccino por

Máz:

Kevés tortabevonó (ét) 

Elkészítés:


A lisztben elvegyítjük a Gustint és a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt jól összedolgozzuk. A tésztát egy kapcsos tortaformába (26 cm átmérőjű, az alján kivajazott és sütőpapírral letakart) öntjük, elegyengetjük és megsütjük.


Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: kb. 30 perc

Sütés után a tortát kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tortatálra helyezzük.

A mandarint egy szitában jól lecsöpögtetjük. A tejszínt először félig felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, a vanillincukrot és a cappuccino port, majd kemény habbá verjük. A tejszínkrémet egy nyomózsákba töltjük, és a tortalapra sűrűn egymás mellé kis halmokat nyomunk. A mandaringerezdeket a halmokon egyenletesen elosztjuk.
A tortabevonót a tasakon található leírás szerint megolvasztjuk, majd a tortára csurgatjuk.

Tipp:

A tortalapot meglocsolhatjuk egy kevés forró vízzel készített cappuccinoval is.

-------------------------------------------------------------------------------------------




Kókuszos-diós golyók

Hozzávalók

  • 1 csésze darált keksz (lehetőleg édesítetlen, teljesőrlésű vagy háztartási keksz)- egészséges változat: zab keksz)
  • 1 csésze szárított gyümölcs (datolya, mazsola, áfonya, sárgabarack, stb)
  • 1 csésze dió, mogyoró
  • 1 csésze édes tömény alkohol (Amoretto, Brandy vagy Rum)
  • Vagy / és 1 csésze gyümölcslé (pl almalé) vagy befőttlé
  • 1 kávés kanál vanília kivonat
  • Kókusz reszelék vagy kakaó por (min 70%.os) 

Elkészítés 

Ez egy nagyon egyszerű folyamat.

  1. Daráljuk le a kekszeket, diókat, mogyorókat majd turmixszoljuk össze a szárított gyümölcsöket, és keverjünk, gyúrjunk mindent össze. Közben fokozatosan adjuk hozzá a folyadékot.
  2. Ha gyerekeknek is esznek majd belőle, akkor alkohol helyett egyértelműen gyümölcs vagy befőtt levet használjunk. A paszta  legyen elég sűrű - de dolgozható. Azaz ne adjunk hozzá túl sok folyadékot.
  3. Formáljunk kis golyókat (kb 2-3cm), és forgassuk meg a kókuszreszelékben vagy a kakaóporban.
  4. Tároljuk a hűtőszekrényben. (kb 1-2 órán belül már tálalható, de másnap, harmadnap még finomabb… utána ki tudja, hiszen kétlem, hogy marad!)






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 16
Heti: 115
Havi: 754
Össz.: 171 614

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek :D
▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ ๓เภ₫єภ ค๓เ кєℓℓ ภєкє∂█ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁(нǖℓψε ℓสภψ) - © 2008 - 2024 - alllattok.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »